Закон за планинските общини, развитие на рудодобива и добри пътища поискаха в Давидково от ДПС

Закон за планинските общини, развитие на рудодобива и добри пътища поискаха в Давидково от ДПС

Работа по реализиране на дългоочаквания закон за развитие на планинските общини, развитие на рудодобива в региона, както и реализиране на добри пътни връзки поискаха от ДПС жителите на с. Давидково, общ. Баните.

Това се случи на предизборна среща с част от кандидат-депутатите на ДПС от област Смолян.

„Много време се говори за Закон за развитие на планинските общини в България, Европа е готова за подобно нещо и трябва да се върви по реализирането му“, категоричен бе бившият кмет на община Баните Райчо Данаилов.

„Този законопроект е готов, той отлежава в Народното събрание. По него е работено сериозно и трябва да се работи по неговото реализиране“, добави Данаилов, като припомни на хората извървените стъпки по внасянето на законопроекта в парламента. Той, категорично отхвърли варианта да се работи по т.н. план за Регион Родопи.

„Ако се тръгне в тази посока, шансовете да се случи подобно нещо са по-малки“, добави Данаилов. „Трябва да се дискутират всички възможности, за да може да се сблъскат всички гледни точки, и да се избере най-добрия вариант в тази посока“, коментира и водачът на листата на ДПС в Смолянско Хайри Садъков.

Той прие положително и предложението на хората за развитие на рудодобива, както и необходимостта от добри пътни връзки. „На ваша страна сме, ако гледаме в една посока, мога да Ви уверя, че ще работим заедно за тях, но не сме тук да обещаваме каквото и да е. ДПС е показало през годините, как работи за хората си и ще продължи да го прави“, добави Садъков.

За пореден път кандидат-депутатът на Движението, който е представител на община Баните Ферат Емин получи отлична оценка от населението за работата си. „Това е един достоен човек, който заслужава уважение“, категоричен бе Данаилов, в чийто екип бе Емин по време на неговите няколко мандата.

На срещата бяха още Севим Мусак, от екипа на евродепутата Илхан Кючюк, както и кметът на община Мадан Фахри Молайсенов.

„На кметовете на малките общини ни се налага да полагаме десет пъти повече усилия от тези на големите градове, защото в момента така са направени фондовете, че от тях може да се възползват общините с голям брой население, а всички останали сме поставени в задънена улица. Ако бяха отпуснати тези 3 млрд.лв. на малките общини, а не за саниране, щеше да се случат чудеса. За мен лично това си е чиста дискриминация“, заяви пред хората в Давитково Молайсенов. Той бе категоричен, че въпреки това, с подкрепата на своя екип, в който е и водачът на листата Хайри Садъков, както и от ДПС, нещата в неговата община се случват.

Всички представители на ДПС, призоваха хората да подкрепят листата на ДПС на 26 март, избирайки № 9 в интегралната бюлетина.

Предизборната среща бе водена от Малин Суров – председател на Горовладелска кооперация Ени-Хан“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе