Задава се топло „сиромашко” лято

Задава се топло „сиромашко” лято

Очакват се есенни валежи в следващите дни

В понеделник отново в някои ниски райони на страната ще има условия за понижена видимост в часовете преди обяд. В хода на деня облачността ще се увеличава от запад на изток, но валежи не се очакват. Ще се усеща хладен вятър с умерени пориви по поречието на Дунав. Дневните температури ще са в интервала от 19 до 24 градуса.

В резултат на формиращ се над Средиземноморието циклон от вторник до петък облачността ще е по-значителна в Западна и на места в Централна България със спокойни есенни валежи. Едва към края на седмицата ще превали в незначителни количества и на изток, главно по Северното Черноморие. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса и без резки аномалии ще се колебаят около 15-20 градуса.

През почивните дни слънцето ще е по-щедро, а облаците ще се разкъсват. От неделя нататък ще започне бавно затопляне с тенденция за сиромашко лято в периода 16-22 октомври. Над Източна Европа ще се установи антициклон, а нахлуването на топъл въздух ще е причина за сутрешни мъгли в котловини, низини и покрай водоемите. Дните ще са слънчеви, а следобедните температури ще достигнат стойности, близки до 30 градуса в традиционно топлите части на страната.

Вирни се горе