Задържани са 16 души за притежание на дрога и управление на автомобил след употреба на наркотици и алкохол

Задържани са 16 души  за притежание на дрога и управление на автомобил след употреба на наркотици и алкохол

На 4 и 5 юни, на територията на област Смолян се проведе специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред, превенция и противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества.

В хода на операцията са задържани общо 16 души, 6-ма за притежание на наркотици, 4-ма, шофирали под въздействието на наркотични вещества и 6 са управлявали МПС след употреба на алкохол. На нарушителите е наложена полицейска мярка задържане за 24 часа. Образувани са 15 бързи производства и едно досъдебно производство по общия ред. Материалите са докладвани в районната прокуратура. Продължават процесуално-следствените действия

Управление на автомобил след употреба на алкохол.

-Задържан е британски гражданин, който около 11:50 часа в село #Полковник #Серафимово, управлявал лек автомобил “Мицубиши Пинин” след употреба на алкохол с концентрация 1.2 промила. Установено е с техническо средство. Около 15:40 часа на същото място е спрян за проверка лек автомобил „Субару Форестър“ с водач 36-годишен софиянец. При извършен полеви наркотест е отчетено наличие на канабис и метамфетамин.

-Задържан е 57-годишен жител на доспатското село Късак, който около 22:00 часа в селото, управлявал нерегистриран (без поставени регистрационни табели) лек автомобил „Рено Сценик“. При извършена проверка за употреба на алкохол, дрегерът отчел 2,35 промила.

-Задържан е 37-годишен мъж от Пловдив, който около 01:35 часа в с.Орехово управлявал лек автомобил “Мицубиши Лансер”, след употреба на алкохол с концентрация 1.28 промила, установено с техническо средство.

Започнати бързи производства за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и/или притежание на същите. -Задържан е чужд гражданин с постоянен адрес град София, управлявал лек автомобил „Порше Кайен“, след употреба на наркотични вещества. При извършена проверка на водача за употреба на наркотични вещества, около 16:10 часа на ул. „Хан Аспарух“ в Рудозем, полевият наркотест отчел положителна проба за наличие на канабис. След последвал личен обиск в джоб на дрехата на задържания са открити и иззети наркотични вещества - 23,45 грама суха тревна маса, реагираща на канабис и две свивки с бяло прахообразно вещество, реагиращо на екстази.

-Задържан е 36-годишен жител на град Гоце Делчев, управлявал лека автомобил „Опел“ след употреба на наркотични вещества. Мъжът е спрян за проверка около 20:45 часа на кръстовището за село Полковник Серафимово. При извършен полеви наркотест е отчетено наличие на бензодиазепам.

-Задържан е 32-годишен софиянец, около 23:30 часа. В района на село Полковник Серафимово е извършен личен обиск на лицето, при който са открити и иззети наркотични вещества – 2,06 гр. канабис, 1,06 гр. метамфетамин и 4 броя таблетки екстази. Малко след полунощ при извършен обиск на британски гражданин, в носена от него чанта са открити и иззети наркотични вещества. При извършен полеви наркотест същите реагирали на канабис – 8,97 грама и две таблетки екстази. По-късно, около 02:30 часа, при обиск на 28-годишен софиянец е намерено и иззето 18,83 грама наркотично вещество, реагиращо на кокаин.

-На 04 юни е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за притежание на наркотични вещества. При извършена проверка на автомобил „Мерцедес 711 D“, собственост на 28-годишна софиянка, паркиран в района на провеждания фест в село Полковник Серафимово са открити и иззети голямо количество наркотични вещества. При извършен полеви наркотест същите реагирали на метамфетамин – 204,10 гр. и екстази – 2,52 гр.

-Гражданин на Великобритания, управляващ лек автомобил „Рено Клио“, е спрян за проверка на 04 юни, около 17:45 часа, на бул. „България“ в #Смолян. Установено е, че водачът управлява автомобила след употреба на наркотични вещества – метамфетамин.

-На 05 юни, около 02:10 часа, в района на феста, 34-годишен жител на град Добрич е задържан за срок до 24 часа, за това, че държал у себе си свита цигара с 0,71 грама тревна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. Малко по-късно при извършен личен обиск на 30-годишен софиянец са намерени и иззети 0,45 грама канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

-На 05 юни около 03.45часа е задържан 41-годишен мъж от гр.Варна, за това че, при направен личен обиск у него е намерено и иззето 5,36 гр. наркотично вещество, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамин.

            
Вирни се горе