Забавни и атрактивни игри, свързани с пожарната безопасност, представиха огнеборци

Забавни и атрактивни игри, свързани с пожарната безопасност, представиха огнеборци

Детски празник, организиран в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян, дари десетки деца с незабравими емоции и преживявания. Празненството бе организирано по повод седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник на българските пожарникари – 14 септември. В приятната атмосфера на игри и забавления децата на служителите от ОУ “ПБЗН” – Смолян имаха възможност да се запознаят отблизо и в реална обстановка с професията на техните родители, да видят какво правят, когато са на работа. Специални гости на тържеството бяха децата от Дневния център “Звънче”, които поздравиха огнеборците по случай професионалния им празник и им подариха изработено от самите тях красиво пано.

Огнеборците бяха организирали за децата забавни и атрактивни игри, свързани с пожарната безопасност. Децата активно се включиха в игрите и много се забавляваха, докато преодоляваха различните препятствия. Силни емоции и вълнение предизвикаха у децата демонстрациите, които пожарникарите и спасителите представиха – гасене на горящ автомобил, след това разрязване на автомобила с хидравлични инструменти; спасяване на хора от високите етажи на кулата в пожарната с помощта на въжена система. По-смелите малчугани дори се спуснаха с въже, с помощта на огнеборците, от учебната кула. Всички се качиха и повозиха на противопожарните автомобили, на високопроходимите джипове и АТВ-та.

По време на празника децата дори станаха свидетели на действителна реакция на огнеборците на сигнал за пожар в лек автомобил и с възхищение наблюдаваха как с включени сирени противпожарният автомобил светкавично потегли към местопроизшествието. В импровизиран кино-салон в пожарната децата с интерес изгледаха няколко анимационни филмчета и си припомниха с помощта на анимационните герои основните правила за пожарна безопасност.

За финал и по случай празника си, пожарникарите почерпиха малчуганите с лакомства и плодове.

Вирни се горе