За втори път смолянската публика се срещна в библиотеката с известната писателка и поетеса Мария Лалева

	 За втори път смолянската публика се срещна в библиотеката с известната писателка и поетеса Мария Лалева

За втори път смолянската публика се срещна в Регионална библиотека „Николай Вранчев” с известната писателка и поетеса Мария Лалева.

За втори път това бе вълнуваща среща на емоции, споделени истории, лични откровения.

Читатели на библиотеката и почитатели на една от най-четените съвременни български писателки се събраха за представяне на последния й роман, „Пасиансът на архангелите”.

Мария Лалева поведе публиката по житейската пътека на своята творба, разкривайки епизоди по написването й, изграждането на персонажи и „освобождаването им” за самостоятелен, без авторово вмешателство живот.

Тя сподели: „Двата ми романа са най-дългите писма до мен самата. „Живот в скалите” е рана, а „Пасиансът на архангелите” е мекота, оная мекота, която идва след раната. Двете книги са голямата ми лична крачка. След като поговорих със себе си в първата, във втората трябваше да действам. Затова тя е книга на съдбата. Пасиансът на живота".

Какво ново да очакваме от Мария Лалева? - Този въпрос остана без конкретен отговор....но всички присъстващи на срещата знаеха, че творбата, която тепърва ще се роди, ще дойде от СЪРЦЕТО!

Вирни се горе