ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА МАДАН ЩЕ БЪДЕ ПАРТНЬОР НА ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ УЛТРАМАРАТОНИ В БЪЛГАРИЯ К3 УЛТРА

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА МАДАН ЩЕ БЪДЕ ПАРТНЬОР НА ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ УЛТРАМАРАТОНИ В БЪЛГАРИЯ К3 УЛТРА

Остават 5 дни до старта на петото издание на златното приключение на България - К3 ULTRA GBR!

И тази година любителското състезание по горско бягане/скороходство събира рекорден брой участници от цял свят, които за първи или пореден път ще усетят атмосферата на едно прекрасно и незабравимо изживяване и ще се потопят из красивите дебри на Родопа планина.

Стартът на дистанцията 43К ще бъде даден на 30 септември в 09:00ч от централния площад в Мадан.

Трасето в ултрамаратона е с класическата маратонска дължина от малко над 42.195 км и D+1400 м. От центъра на Мадан бегачите тръгват по тясна пътека, която ще ги заведе до „слънчевото“ село Мъгляне, а оттам почти през цялото време трасето минава над т. нар. Маданско рудно поле, където бегачите ще могат да видят както уникални минерални проявления, така и специални технически съоръжения. Ще минат под уникалната въжена линия и ще стигнат до едно от най-впечатляващите скални образувания в Родопите – Кечи Кая, около която се виждат останките от важната средновековна крепост Козник.

Тук е организиран и подкрепителен пункт с родопски деликатеси от маданския край. След това трасето преминава покрай грамадата Бабката и през удивителна букова гора, за да стигне до самата граница. На границата в южна посока бегачите могат да се полюбуват на Родопите в приятелска Гърция, а при ясно време и на високите над 2000 м върхове на остров Самотраки. На изток пък е приказната долина на река Върбица.

От границата предстои плавно спускане отново по билото на планината, което минава над с. Аламовци, където ще има подкрепителен пункт, през връх Рупчево, Кильови колиби и връх Косора. След това бегачите се спускат до параклиса „Св. Екатерина“. А от там до финала в Златоград са само два километра, които са общи за всички дистанции.

Община #Мадан подкрепя спортното събитие заявявайки, че спортът във всичките му проявления са приоритет, който ще бъде следван безрезервно във всеки един момент в развитието на града и цялата община.

Вирни се горе