ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ

“Аз съм Възкресението и живота; който вярва в Мене, и да умре; ще оживее".” Иисус ги срещна и рече : Радвайте се! А те се приближиха, хванаха се за нозете Му и Му се поклониха." (Йоан11:25,Мат.28:9)

Христос Воскресе!

Обични в Господа, братя и сестри!

Скъпи Родопчани!

Днес, Христовата Църква празнува Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Цялата Вселена ликува и се поздравява с всепобедния поздрав: “Христос Воскресе! Воистину Воскресе!” Тържествуват хората и се радват на Христовия мир, който ни бе даден като залог за истинско общение с Бога.

Поздравявам всички вас, братя и сестри, със светлия и радостен празник на Пасхата Христова! Нека радостта от Възкръсналия Господ Иисус Христос никога да не напуска нашите сърца. В живота ни се случват много изкушения и съблазни, които струва ни се, е невъзможно, да преодолеем. Но когато в нашето сърце и душа се разгори пламъка на Пасхата Христова, когато ние възпоменаваме, че Господ е възкръснал от мъртвите, когато ние възпоменаваме, че Господ Иисус Христос е победил със Своята кръстна смърт смъртта, всички тревоги, вълнения на този свят, които са временни и преходни, отстъпват от нас, защото Бог се вселява в нашия живот.

Нека в тези светли и благословени дни на радост в името на Възкръсналия Спасител, Бог да ни даде духовно преуспяване, благодат, мир, здраве, любов и благоденствие!

Христос Воскресе!

Честито Възкресение Христово!

+Смоленски епископ Висарион – Архиерейски наместник на Смолянска духовна околия

Вирни се горе