За трета поредна година Регионална библиотека проведе Школа по творческо писане

За трета поредна година Регионална библиотека проведе Школа по творческо писане

За трета поредна година Регионална библиотека „Николай Вранчев” отвори любезно вратите си за Школата по творческо писане. От 30 юни до 5 юли 18 талантливи млади хора на възраст от 14 до 20 години нищиха проблемите на творческото писане под вещото ръководство на писателя и сценариста на „ Под прикритие” Александър Чобанов.

Представяме Ви три гледни точки за проведената школа – на ръководителя Александър Чобанов, на студентката по лингвистика Виолета Трендафилова и на зам. –областния управител Андреян Петров:

Александър Чобанов:

„За мен беше изключително ценен опит да се срещна точно с тези млади хора на възраст между 14 и 20 години. Освен, че очакваха да научат нещо ново, те ми показаха, че имат много свеж и верен поглед върху литературата, каквато е днес. Необременени и изключително талантливи, всички до един, тези деца ми припомниха какво имаме да правим, тези които избрахме да останем в България.”

Виолета Трендафилова :

„От 30.06. до 05.07. в Регионална библиотека „Н. Вранчев” град Смолян се проведе лятна школа по творческо писане, в която за трета поредна година ръководител бе Александър Чобанов. За всички нас беше вълнуващо да се запознаем с интелигентни млади хора,които имат сходни интереси, които също така много обичат книгите. Освен това научихме много нови и полезни неща, на които със сигурност ще намерим приложение. И не на последно място, за мен беше удоволствие отново да се срещна с Александър Чобанов. Той беше невероятен , както винаги, и лично за мен безкрайно полезен. С най-голямо удоволствие бих се присъединила към школата за още една година. Благодаря от цялото си сърце на Александър Чобанов и на ръководството на РБ „Николай Вранчев”, без които нищо от това нямаше да бъде реалност.”

Андреян Петров :

„Апостолската мисия на Александър Чобанов и всички тези млади хора тук ме карат да бъда оптимист, че има бъдеше за развитието на културата в област Смолян и в България”. Бъдещите творци получиха творческите си задачи за лятото и очакват с нетърпение следващите срещи.

Вирни се горе