За пореден път самодейците от читалището в Момчиловци бяха оценени и наградени за участието си на събора "Рожен 2023"

За пореден път самодейците от читалището в Момчиловци бяха оценени и наградени за участието си на събора "Рожен 2023"

За пореден път самодейците от читалището в Момчиловци бяха оценени и наградени за участието си на събора "Рожен 2023", съобщи секретарят на читалището Васка Мавродиева.

gramota

Ръководството на читалището благодари на ръководителите на съставите Кристина Жилевска и Атанас Тодоров! "С благодарност и пожелания за здраве, успехи и сбъднати мечти на всички самодейци към съставите".

"Хляб на заем можеш да дадеш, но дух по милост не можеш да получиш" . Думи на отец Константин Канев, които често си ги припомняме в нашето читалище, каза Мавродиева.

По думите й народ без традиции не е народ! "Това ни мотивира да не спираме и да продължаваме делото на нашите предци, които са създали тази свята институция, пред близо 100 години в село Момчиловци. И както казвам на всеки ръководител, важното е какво и колко оставяш след себе си, а не само участията и изявите. След време, когато погледнеш една голяма армия от знаещи, можещи и добри хора, тогава си казваш, че в е имало защо да живееш", заключи Васка Мавродиева.

Вирни се горе