За любителите на театъра "Юдина Ела" на сцената на РДТ

За любителите на театъра "Юдина Ела" на сцената на РДТ

Не пропускайте да гледате „Юдина ела“ на 7 април от 18.00 часа в зала № 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“. Постановката е на режисьора Юрий Дачев. Историята в спектакъла по разкази на Константин Канев е много близка до бита и културата на местните хора и до необятната родопска душа. Авторът Константин Илиев Канев е роден през 1917 г. в смолянското село Момчиловци. През 1939 г. завършва Духовната семинария в Пловдив, а от 1941 г. става свещеник в родното си село. В рамките на целия си съзнателен живот “поп Каню” събира, систематизира, записва легенди, факти, разкази, свързани с живота на Момчиловци и Средните Родопи. В разказите на Константин Канев всичко това е сплетено като корените на вековно родопско дърво. Сляпа Дана, Юдичев Тодор, Дрохо Кехая…

Истинските хора и техните истории идват към нас от далечно време, през реални събития и легенди, придобиват необикновена осанка, карат ни да притихнем пред техните болка и красота, пред мъдростта и духовната им щедрост.

„Юдина ела“ е спектакъл, който докосва сърцето, завладява емоциите и изправя на крака публиката. Музиката е дело на Мира Искърова. Участват актьорите Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Божана Мановска, Димитър Димитров, Делян Илиев, Мариан Бозуков, Атанас Найденов и Никола Орешков.

Направете си подарък, елате на театър!

Билети: на касата на театъра или на тел. 0878987610

Вирни се горе