За кого да гласуваме в Смолян? Вие избирате......

За кого да гласуваме в Смолян? Вие избирате......

Часове преди изборния ден в община Смолян се оформя интересна картина пред избирателите. Според анализ на проведени анкети и информация, предоставена от жителите на общината, четирима са кандидатите, които имат шанс да се явят на втори тур за кметското място. Това са Николай Мелемов, Михал Камбарев, Стефан Сабрутев и Димитър Кацаров. В надпреварата са още кандидатите Иван Френкев, Минчо Симов, Мирослав Фисински, и Ивайло Василев.

Николай Мелемов е настоящият кмет на Община Смолян и се явява като кандидат от ГЕРБ за четвърти път. Той набляга на постиженията си в трите свои мандата и ги представя като основен аргумент в кампанията си. Най-голямата му гордост са новопостроените и реновирани спортни съоръжения в град Смолян, както и реновирането на Планетариума, детските градини и училищата. Той също така поставя акцент върху подобряването на инфраструктурата и инвестиции в туризма, като ключови посоки на развитие. Надсловът на неговата кампания е "Работим за Смолян".

Стефан Сабрутев е бивш областен управител на област Смолян по време на служебното правителство на президента Румен Радев и кандидат за кмет на община Смолян за трети път. След като 2 пъти се явяваше като кандидат от БСП, този път той е издигнат от инициативен комитет. Сабрутев поставя акцент върху проблемите с чистотата на града и малките населени места, развитието на културата и проблемите с транспортната схема в общината. Този кандидат се стреми към по-добро управление на градската среда и подчертава необходимостта от решения в тези направления. Слоганът на кампанията е "Действаме"!

Михал Камбарев, настоящ народен представител, е ново лице на политическата сцена в община Смолян. Той се опитва да мобилизира избирателите, изтъквайки основните проблеми на общината, а именно обезлюдяването и липсата на добре платени работни места. Камбарев е разработил четири основни стъпки за решаване на тези проблеми, които включват подобряване на инфраструктурата, развитие на ключови икономически сектори и привличане на инвестиции, модернизация на образованието и здравеопазването. По негови думи в момента Смолян има нужда от кмет, който е показал, че знае как се привличат инвестиции и може да работи за осигуряването на нови работни места и по-високи доходи. Кандидатът от ПП-ДБ води кампания под надслов "Да върнем живота в Смолян!".

Димитър Кацаров е кандидат от Движение “Новото време"- КРОС и се явява като ново лице в политическия живот на Смолян. Той развива кампанията си с надслов "В името на хората". По негови думи той се е развил професионално - в личен и професионален план и сега иска да отдаде усилията си, знанията си и опита за подобряване качеството на живота в община Смолян. Кандидатът на "Новото време"-КРОС развива кампанията си в насока развитие на туризма с качество, даващо доходи на целия регион. Той също набляга на развитието на икономиката. Димитър Кацаров е подкрепен от местната коалиция КРОС.

Изборите за кмет в Община Смолян се очертават като сериозна надпревара между кандидатите от различните политически формации и с различни акценти в своите програми. Решението на избирателите ще определи посоката на развитие на общината и ще бъде резултат от техния избор на предпочитания кандидат и програма.

Успех на всички кандидати!

Вирни се горе