За 10 дни доброволци събраха 3000 подписа в подкрепа на идеята за общинска фирма по чистотата

За 10 дни доброволци събраха 3000 подписа в подкрепа на идеята за общинска фирма по чистотата

Акцията е на Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ и има за цел да покаже отношението на гражданите към начина, по който се извършва поддържането на чистотата в Смолян.

Доброволците, ангажирани със събирането на подписи, са позиционирани в района на площад „Свобода“, в района на кино „Дружба“, в квартал „Райково“ (в района на супермаркет „Крес“) и в района на квартал „Устово“ (ул. „Тракия“, на паркинга пред снекбар „Джек“).

„Държавата и общината могат да бъдат добър стопанин, стига политиците да не се поддават на корупционен натиск и да отстояват интересите на гражданите“, заяви председателят на ИК „Бъдеще за Смолян“ Елена Даскалова.

При старта на инициативата на 8 септември, председателят на ИК „Бъдеще за Смолян“ адвокат Елена Даскалова, поясни, че подписката засяга дейности като почистването, сметосъбирането, сепарирането, компостирането, сметоизвозването и управлението на сметището в община Смолян. Тези дейности, според организаторите, категорично могат да бъдат извършвани от общинско предприятие бързо, качествено и отговорно, на цена по-ниска от тази на концесионера.

Подписката бе подкрепена и от Стефан Сабрутев, който призова смолянчани да се включат активно в нея.

Припомняме, че в края на месец август Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ съобщи, че издига кандидатурата на Сабрутев за кмет на община Смолян.

Пресцентър ИК "Бъдеще за Смолян"

Вирни се горе