Пампорово се превърна в семейния ски курорт

Пампорово се превърна в семейния ски курорт

Курортът Пампорово се превърна в семейния зимен курорт, след като управата му със замах смъкна цените за лифт карти за любителите на ските с 35%. До този момент сумата, която плащат скиорите за целия сезон, е била 1480 лв., а с намалението е вече 950 лв. Ходът е изключително навременен, защото все повече българи започнаха да сравняват условията, при които могат да карат ски и да почиват в Австрия и Италия и у нас. Новият управител на „Пампорово” Мариан Беляков разказа, че за първи път в офертите на хотелите ще бъдат включени не само спането и храната, според избрания от госта пакет, но и лифт картата. Това е възможно най-добрият зимно-планински all inclusive, който позволява дори формирането на пакетна семейна цена. В период на криза по правило се продават офертите, за които хората са сигурни, че са изгодни. Колкото по-дълга е ваканцията, толкова по-изгодна става тя. Отстъпки получават гостите, които изберат поне три дни почивка, а десет дни в планината гарантират отличното съотношение цена-продукт.

Българите сякаш само са чакали да видят подобна изгодна оферта. Постоянното объркване на полетните планове на много авиокомпании заради лошото време в Западна Европа накара хората да бъдат скептици по отношение на отлично планираните самолетни ваканции. А ако нещо е гарантирано за Пампорово през сезона, то е почистването на пътищата, стига хората все пак да не отиват на планина с летни гуми.

Целта на курорта за тази зима е постигането на максимална запълняемост и реално удовлетворение на хората. И пак следвайки западната практика, по пистите на Пампорово ще се спускат „мъже в черно” ­ полицаи на ски. Те ще следят както за скиори-носорози, които нехаят за останалите, така и за общата сигурност на почиващите. На фона на пъстрите екипи на скиорите, пазителите на реда ще бъдат като черни петна и лесно ще се забелязват.

Вирни се горе