Втора самостоятелна изложба на младата художничка Мария Бялкова от Смолян

Втора самостоятелна изложба на младата художничка Мария Бялкова от Смолян

Втората самостоятелна изложба на младата художничка Мария Бялкова беше открита в Държавен архив Смолян. 50 рисунки - живопис и графика и 10 фотографии бяха подредени в изложбената зала. Мария рисува от малка и свири на гайда. В потвърждение на таланта й е и това, че тя снима от скоро и има участия във фотографски конкурси и изложби.

„Благодарна съм, че успях да реализирам изложба за втора поредна година. Това се дължи най-много на читалище“ Христо Ботев 1871 „ и на председателя на настоятелството Иван Иванов. Радвам се за това, че всички Вие ме подкрепихте . Моите успехи не са само заради желанието и труда, те са дело на едни много добри учители, към които искам да се обърна с хиляди благодарности“, каза Мария.

Тя е завършила Професионалната гимназия по приложни изкуства и вече е студентка в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Пейзажи, портрети, стари къщи и църкви са част от сюжетите в творбите на младата художничка, подредени в залата. Откриването започна с изпълнение на гайдарска сюита в камерен състав от гайдари от оркестър "101 каба гайди“. Присъстваха много читалищни дейци и ценители на изобразителното изкуство в Смолян.

Мария Бялкова бе поздравена от зам.-обласният управител Зарко Маринов , а кмета Николай Мелемов изпрати поздравителен адрес и разкошни цветя.

САШО САРАНДАЛИЕВ

Вирни се горе