Времето до 20 май ще остане неустойчиво

Времето до 20 май ще остане неустойчиво

Атмосферната циркулация в следващите няколко дни ще предполага прохладно време с напоителни пролетни дъждове. Обширният антициклон над Русия ще продължи да тласка студен въздух към Балканите и температурите трудно ще прескачат обичайните за сезона.

Във вторник валежите ще продължат в югозападните райони и Родопите. Ще захладнее и дневните температури ще достигат 15-16 градуса. От сряда до петък ще остане преобладаващо облачно, с по-оскъдни и спокойни пролетни валежи без гръмотевици, предимно в западната половина на страната.

Около края на работната седмица и началото на почивните дни облачността ще се разкъсва с повече слънце. Дневните температури ще се повишат с няколко градуса.

В средата на май отново предстои период с по-неустойчива атмосферна циркулация покрай преминаването на серия атмосферни смущения – ще има валежи с гръмотевични бури и градушки. Температурите обаче ще са по-високи с усещане за топло време. Около 19-20 май слънцето ще надделява, ще е осезаемо топло, а вероятността за валеж – по-малка.

Вирни се горе