Връчиха златен плакет на дългогодишния кмет на община Баните Райчо Данаилов

Връчиха златен плакет на дългогодишния кмет на община Баните Райчо Данаилов

Кметът на община Баните Павлин Белчев връчи днес златен плакет на дългогодишния кмет, ръководил 22 години общината, Райчо Данаилов. Наградата бе дадена по време на тържественото откриване на празника на община Баните и минералната вода. Наградата е гласувана на последното заседание на Общински съвет - Баните, проведено на 26 април. Тя се дава за успешните мандати в общината на Райчо Данаилов, по време на които са реализирани много дейности в строителство, благоустрояване и инфраструктура,предаде БТА.

Райчо Данаилов благодари за високото отличие, което получава след дългите години като кмет. Той заяви, че наградата е преди всичко за колектива на общинската администрация, който със своя труд е допринесъл за успехите. "Благодаря на общинските съветници, които бяха от различни политически сили, но когато трябваше да се вземат решения за развитието на община Баните, с разума си те бяха от една партия и гласуваха за по-нататъшното развитие на общината", допълни Данаилов.

Празникът на община Баните, който се отбелязва на 6 май вече повече от 60 години, бе открит от кмета Павлин Белчев. "Поздравявам ви по случай Великден, Гергьовден, Адрелез, но най-важното е, че това, което ни обединява всички днес е празникът на общината и минералната вода. Празник, който стана повод да се съберем от близко и далеч, да се сплотяваме и да сме една общност, която да споделя заедно. Празник, който е повод да каним наши гости, които да се запознаят с богатствата на нашата община", каза Павлин Белчев.

"За мен е чест и безкрайна отговорност да се изправя пред вас, които уважават този празник и винаги на тази дата - Гергьовден, да бъдем заедно, да споделим празника и да се поздравим, без да се делим на християни и мюсюлмани, защото в Родопите това е традиция - за всички има празник, за всички има благоденствие. Родопите сме едно прекрасно място, където можем да седнем на всички празници заедно, да се поздравим и да си помагаме“, каза народният представител Красимир Събев.

Сред официалните лица на откриването на празника бяха още Зарко Маринов - заместник областен управител, Боян Кехайов - кмет на община Неделино, Недко Кулевски - кмет на община Рудозем, Тодор Батков (син) - предприемач и дарител в община Баните, проф. Антоний Антонов - председател на Българската федерация по хокей на трева, Диана Фиданова – председател на Общинския съвет в Баните.

Поздравителни адреси по случай празника са изпратени от множество държавни и общински структури, сред които от президента Румен Радев, Михал Камбарев - народен представител, областния управител Захари Сираков, Янка Такева - председател на синдиката на българските учители, Даниел Панов - председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

Празникът в Баните продължава и на 6 май със занимания за децата, както и концерти на Светла Дукатева, Тинчо Севдалинов с оркестър "Пим" и Златко Кафеджиев.

Снимка: БТА

Вирни се горе