Връчиха награди „Читател на годината 2022”

Връчиха награди „Читател на годината 2022”

За поредна година по традиция Регионална библиотека „Николай Вранчев” - Смолян награди най-активните читатели и дарител за 2022 година. Церемонията се проведе в навечерието на най-светлите коледни празници.

Читател на годината в първа възрастова група до 6 години станаха Ния Ивайлова Младенова и Тодор Стефанов Койчев. Втора възрастова група 7-10 години е отличен Денис Салихов Мехмедов, а в трета възрастова група - 11- 14 години - Надежда Петрова Янева.

Във възрастова група – над 14 години са отличени Емира Юлиянова Терзиева - активен млад читател, Дияна Янкова Терзиева и Христина Михалева Иванова - за най–много прочетени книги.

Победителите в конкурса се излъчват на база на актуална статистика от автоматизираната библиотечна система, с която библиотеката работи.

Тази година Дарител на 2022 г. Регионална библиотека „Николай Вранчев” отличава човек, който не пожела да бъде съобщено неговото име, с дарение за нови книги на стойност 500 лева.

За активно участие в съвместни образователни дейности с Регионална библиотека „Николай Вранчев” през 2022 г. се награждават с грамота и книга: четвърти „А” клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий“; втори „ А” клас СУ „ Отец Паисий”; четвърти „ Б” клас от ОУ „ Иван Вазов” и трети „А” клас - ОУ „ Иван Вазов”.

За популяризиране на дейностите на библиотеката сред широката общественост за активно медийно партньорство се връчиха грамоти и календар „Местни дати и събития” на „Смолян прес”, „Смолян нюз”, „Смолян днес”, „E-tv”, агенция „Фокус”, офис Смолян, както и СНЦ”Нови Хоризонти”.

Директорът на библиотеката Светлана Хаджиева връчи на всички отличени грамота и предметна награда. Изказа благодарности към читателите, приятелите и партньорите на библиотеката, които през цялата година не спират да посещават най-големия храм на знанието и участват активно в нейната културна и образователна дейност.

„През тази година, за разлика от предходните, когато бяха наложени огроничителни мерки, успяхме да се срещаме често, да проведем присъствено всички събития от културния календар и да осъществяваме нашата мисия - повишаването на броя на четящите хора, провокираме интереса към книгата и четенето”, каза директорът към присъстващите. Тя пожела на всички читатели и приятели на библиотеката да бъдат здрави, да продължават да четат и през следващата година да расте броя на четящите. Музикални поздрави на церемонията по награждаване изпълниха вокална група „Приятели” към Обединен детски комплекс - Смолян, с ръководител Пламена Седянкова и малките танцьори от Школа по народни танци към Обединен детски комплекс Смолян, с ръководител Спас Стойнев. Колективът на РБ „Николай Вранчев” поздравява наградените и пожелава на всички читатели здраве, вдъхновение и неспиращ интерес към книгите и четенето!

Вирни се горе