Връчиха наградата "Банка на годината"

 Връчиха наградата "Банка на годината"

Президентът Румен Радев връчи тази вечер Голямата награда "Банка на годината" на "Пощенска банка".

Събитието, което от 30 години събира финансовия елит на България, отбеляза своята годишнина в столичния хотел "Милениум", съобщиха организаторите от "Асоциация Банка на годината", предаде БТА.

За първи път бяха връчени награда за успешна дигитална трансформация и за най-добър действащ дигитален проект - на "Първа инвестиционна банка" и "Банка ДСК".

Носители на приза в категориите за Пазарен дял, за Ефективност и за Динамика на развитие станаха "УниКредит Булбанк", ОББ и "Пощенска банка".

Наградата за Чуждестранен банков клон отиде при "БНП Париба Пърсънъл Файненс" С.А. - клон България.

Наградите "Банка на годината" са учредени и връчени за първи път през 1992 година. Водещата идея зад тази класация е тя да бъде платформата, която изразява оценката на бизнеса и обществото за работата и развитието на българските банки и банкова система.

В изработването на методиката за оценка на резултатите на банките през годините участват едни от най-добрите експерти и професионалисти във финансовия и банков бизнес, като е използван опитът на най-добрите международни практики при оценяването на годишните резултати на банките. В методиката са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от Българската народна банка (БНБ), както и одитираните отчети на финансовите институции.

Вирни се горе