Возят сняг и от второстепенните улици на Смолян

Возят сняг и от второстепенните улици на Смолян

По график започва извозването на сняг и от второстепенните улици на Смолян. По нареждане на община Смолян от утре екипите на „Титан Клинър” ще разбиват лед и ще извозват снежна маса от вътрешните улици в града,съобщиха от пресцентъра на фирмата.

На първи етап се планира работа в улиците, успоредни на централния булевард „България”, големите жилищни зони и най-натоварените вътрешни улици в кварталите на града. Целта е да се освободи място за очакваните нови снеговалежи в края на седмицата, както и да се улесни преминаването на пешеходци и автомобили.

Въпреки слънчевото време ниските температури не позволяват снегът да се топи, което налага извозването му с автомобили. Солта, която се хвърля също указва слабо влияние, тъй като тя топи леда при температури от минус 4, до минус 6 градуса. Основно се работи по опесъчаването на градските улици.

По график се извършва и сметосъбирането, което на места е затруднено от снега около съдовете за смет. Това налага да се изпращат допълнително хора, които първо да освободят бобрите, а след това те да се съберат. Управителят на фирмата в Смолян Владимир Росенов увери, че до два дни събирането на сметта ще се нормализира и ще започне да се почиства по график.

Вирни се горе