Внушителният концерт -спектакъл „Звън и накит“ на Националния ансамбъл „Филип Кутев“ и Петя Панева изправи на крака смолянската публика

Внушителният концерт -спектакъл „Звън и накит“ на Националния ансамбъл „Филип Кутев“ и Петя Панева изправи на крака смолянската публика

Тази вечер в препълнената зала на РДТ „Николай Хайтов“ се проведе концерт-спектакъл „Звън и накит“ на Националния ансамбъл „Филип Кутев“ заедно с Петя Панева. В концерта участва и Гайдарският състав на НУФИ „Широка лъка“. Смолянчани се докоснаха до внушителните гласове, магнетичните и виртуозните музиканти. Публиката на крака аплодираше изпълненията на ансамбъла с директор и художествен ръководител Георги Андреев. Водещ на концерта беше Адриан Петров. Събитието се организира от община Смолян и е част от проявите, посветени на Празника на града и 110 –годишнината от Освобождението на Родопите.

От името на кмета Николай Мелемов, председателят на Общинския съвет Ангел Безергянов поздрави популярния ансамбъл. „Радост за цялата общественост на град Смолян е, че тук Вие избрахте да изнесете концерт-спектакъла “Звън и накит”. Тук, в Родопите, фолклорът се е превърнал в ценност, в начин на живот. За нас той е важен и значим елемент от широката палитра на изкуството. Щастлив съм, че в лицето на творци, като Вас откриваме хора, които са част от диалог, чиято цел е да събуди жаждата за изкуство, да ни припомни колко важно е да го тачим и ценим. Желая Ви вдъхновението и ентусиазма никога да не Ви напускат, защото с тяхна помощ традициите се запазват, а новите идеи се развиват. Бъдете здрави, пазете неуморния си дух, защото има още успехи, които Ви очакват,“ каза в поздрава си Безергянов.

На концерта присъстваха гл.секретар на Областната администрация Георги Кисьов, делегации от побратимени на Смолян градове, граждани и почитатели на фолклорното изкуство.

koncert

Вирни се горе