ВМРО започва битка срещу смяната на зимното и лятното часово време

ВМРО започва битка срещу смяната на зимното и лятното часово време

ВМРО започва битка срещу смяната на зимното и лятното часово време, съобщават от партията. От там посочват, че това ще направят всичко по силите си в следващия Европейски парламент да се сложи край на това безумие.

Според ВМРО смяната на времето е необоснована и вредна за здравето на хората. В европейски мащаб е доказано, че първата седмица след смяната на времето нарастват пътно-транспортните произшествия, инфарктите, инсултите и се обострят хроничните заболявания, изтъкват патриотите.

В днешното натоварено и динамично време да караш хората да си нагласят графика по някакви комунистически безумия и да си променят житейския и работен график е не само цинично и безотговорно, но и напълно лишено от хуманност, смятат от ВМРО.

Партията дава заявка за стартиране на процедура по отмяна на смяната на времето в цяла Европа.

Промяната на времето е в изпълнение на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент (ЕП) и на Съвета на Европейския съюз (ЕС) от 19 януари 2001.

Смяната на часовото време на зимно и лятно е съгласно постановление № 94 от 13 март 1997 г. на Министерския съвет. С него се въвежда всяка година в нощта срещу последната неделя на октомври лятното часово време да премине в зимно, а в последната неделя на март - към лятно.

Идеята за смяна на времето първо хрумва на Бенджамин Франклин. Той пише писмо до редактор на вестник "Парижки журнал" през 1784 г., като предлага на парижани да стават и да си лягат по-рано. На практика идеята е приложена от германското правителство по време на Първата световна война в периода 30 април - 1 октомври 1916 г. Великобритания е втората държава, която в началото въвежда лятно часово време от 21 май до 1 октомври 1916 г.

Вирни се горе