Викторина за безопасност на движението ще се проведе в Смолян

Викторина за безопасност на движението ще се проведе в Смолян

Днес в 8 от десетте общини на област Смолян ще се проведе общински кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Той се организира от Регионален инспекторат по образованието – Смолян, с дейното участие на СБА – Смолян, с председател Костадин Перпериев, както и на Областната дирекция и районните управления на МВР.

Викторината „Да запазим децата на пътя“ е част от Националния календар на МОН за извънкласни дейности за учебната 2013/2014 г. Тя допринася за изграждането на умения и навици у децата за правилни действия в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя. За учениците от V до VІІІ клас участието на викторината е отборно. Всеки отбор се състои от четирима ученици, които трябва да бъдат по един от V, VІ, VІІ и VІІІ клас. РИО – Смолян вече е определил училищата домакини на общинския кръг. Те са: за община Баните – СОУ „ Христо Ботев“ – с. Баните от 14.00 часа; за община Девин – СОУ „Христо Ботев“- гр. Девин от 14.00 часа; за община Доспат – СОУ „Димитър Благоев“ – гр. Доспат от 14.30 часа; за община Златоград – СОУ „Антим І“ – гр. Златоград от 14.00 часа; за община Мадан – СОУ „Отец Паисий“ – гр. Мадан от 14.30 часа; за община Рудозем – СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Рудозем от 14.15 часа; за община Смолян – СОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян от 11.00 часа и за община Чепеларе – СОУ „Васил Дечев“ – гр. Чепеларе от 14.00 часа.

След провеждането на общинския кръг от националната викторина „Да запазим децата на пътя”, ученическите отбори – победители ще участват в областния кръг, който е предвиден за месец април. Припомняме, че през миналата година общинският и областният кръг се проведоха при много добра организация и участие на отбори от всички 10 общини на областта. А отборът – победител на областен етап от ОУ „Стою Шишков“ – град Смолян за трета поредна година участва в националния етап в град Бургас се класира на трето място в България, обясниха от Инспектората по образование в Смолян.

Вирни се горе