Виена - най-добрият град за младите

Виена - най-добрият град за младите

Историята на Виена, културата, икономиката, екологията са били решаващи за спечелването на първото място

Столицата на Австрия Виена е най-доброто място за живеене за млади хора, показва класация на американския онлайн портал List25.com.

На второ място е Ню Йорк, а сред първите десет града попадат Мелбърн, Дубай, Ванкувър, Прага, Единбург и Париж.

Според експерти Виена е на първо място, защото е “град на мечтите” и “град на музиката”, което привлича повечето млади хора.

Историята на Виена, културата, икономиката, екологията и просто фактът, че градът на Дунава е с най-доброто качество на живот, са били решаващи за спечелването на първото място.

Повече от една четвърт от населението на Виена са младежи под 26 години.

За услуги за младите годишно се разпределят 40 милиона евро.

Сред останалите градове в класацията топ 25 на градовете, най-подходящи за млади хора, попадат още Женева (12-о място), Кейптаун (13-о място), Лондон (18-о място), Амстердам (21-о място) и Буенос Айрес (23-о място).

Последен в класацията е Хелзинки, който според авторите на проучването има своя недостатък – 100 дни сурова зима, но пък за сметка на това – множествено места, на които младите хора да се забавляват.

През 2011 г. Виена бе начело на класация за градове с високо качеството на живот според изследване на консултантската компания “Мерсер” (Mercer.com), което обхващаше 221 града.

Вирни се горе