Ветровито, валежите спират, температури до 15 градуса

Ветровито, валежите спират, температури до 15 градуса

Преди обяд в повечето райони валежите ще спрат. След обяд само на отделни места, главно в Централна България и планините ще продължи да превалява слабо. От запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд на отделни места в Западна България до предимно слънчево. Ще остане ветровито със силен вятър от север-северозапад, който вечерта ще отслабва.

Ще бъде хладно с минимални температури между 2° и 7°, в София – около 2°; максималните ще са между 10° и 15°, в София – около 10°.

Над планините облачността ще е значителна. До сутринта валежите ще отслабнат. След обяд на отделни места, главно в Централна и Източна Стара Планина и Родопите ще вали сняг, под 800-1000 метра – дъжд, Около и след обяд от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа силен, временно и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и до около обяд все още ще има валежи от дъжд. Условия за значителни количества има до сутринта в южните райони. Ще е ветровито със силен вятър от север-северозапад, който вечерта ще отслабва. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 7°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Вирни се горе