„ВЕСЕЛ ЛЕКАРСКИ ДЕКАМЕРОН” ПРЕДСТАВЯТ В КДК

 „ВЕСЕЛ ЛЕКАРСКИ ДЕКАМЕРОН” ПРЕДСТАВЯТ В КДК

Най-новата книга на д-р Тотко Найденов „Весел лекарски декамерон” (по време на коронавирус) ще бъде представена на 11 септември (петък) от 18 часа в зала „Петър Стайков” на КДК.

Авторът е инициатор на Чиловите празници в с. Славеино, обявен е за почетен гражданин на село Могилица, основател е на клуб „Родопско здраве” и е гл. редактор на в. „Български лекар”. Д-р Найденов е най-известният писател сред лекарската колегия и най-популярният лекар сред писателите. Той е бил няколкократно пред смолянска публика и е представял свои книги. В най-новата „Весел лекарски декамерон” по време на коронавирус, той разказва любовни истории, случили се в българските болници по време на ужасната пандемия, обърнала света с хастара навън. „Нямам никакво намерение да сравнявам този мой текст с класиката („Декамерон”), нито себе си (опазил ме Господ!) – с безсмъртния Джовани Бокачо (1313-1375), затова не бързайте да ме укорявате; това е само намерение да ви разтуша в тези тягостни времена, които повярвайте ми – скоро няма да отминат” – казва д-р Тотко Найденов.

Артистите Миряна Найденова и Румен Бечев от РДТ „Николай Хайтов” ще поднесат избрани текстове от „Весел-ия лекарски декамерон”. Заповядайте, ще е интересно! Клубът спазва всички изисквания на МЗ за безопасно общуване по време на пандемия.

Вирни се горе