Венера Аръчкова: „Разочарована съм от начина, по който се използва плувния басейн“

Венера Аръчкова: „Разочарована съм от начина, по който се използва плувния басейн“

„Разочарована съм от начина, по който се ползва и стопанисва базата на плувният басейн в Смолян. Направихме го със собствени средства, сили и възможности, а само седмица след откриването му сешоарите са свалени, душовете и огледалата са изпочупени“. Това каза за SmolyanNews.com зам. кметът Венера Аръчкова. Тя обясни, че община Смолян е поела изцяло издръжката на съоръжението, но отправи апел към всички деца, спортисти и граждани да бъдат отговорни и да пазят имуществото, за да може по-дълго време децата на общината да спортуват в нови и модерни зали, басейн, стадион и други спортни съоръжения и площадки.

Децата, които ползват басейна могат да си закупят карта, която е на цена 20 лв. за 20 посещения. Картата за възрастните е 70 лв., отново за 20 посещения. Цените са съобразно Приложение 2 от Наредбата за определяне на такси за ползване на общинска спортна база, приета с решение на Общинския съвет-Смолян и влезнала в сила от 1.01.2016 г. Общината въвежда и още три такси – за сауна, за парна баня и за свободно плуване в басейна.

Припомняме, че плувният басейн в Смолян отвори врати в началото на месец октомври и работи всеки ден от 10.00 до 20.00 часа. Той е направен по европейски стандарт съгласно изискванията на FINA – Международната федерация за плувни спортове със седалище в Лозана, Швейцария, с размери 25м на 12.5м, с пет коридора.

Относно спортните клубове на територията на община Смолян, Аръчкова обясни, че общината им е предоставила базите за ползване безвъзмездно. Всички консумативи се поемат от администрацията. Някои от клубовете събират средства от родителите, за да плащат на треньорите, но поддръжката на базите е изцяло за сметка на общината. Зам. кметът посочи, че и в новия бюджет са заложени средства за подпомагане на спортните клубове в община Смолян.

Вирни се горе