Вело Парк Пампорово открива сезона с безплатен лифт и нови трасета

Вело Парк Пампорово открива сезона с безплатен лифт и нови трасета

Лятната атракция на Пампорово се превръща в топ байк дестинация за страната и чужбина На 15-ти юни ще се даде официален старт на сезон лято 2013 на една от водещите байк дестинации не само в страната, а и на Балканите. Тази година по случай деня на откриването, „Пампорово” АД ще зарадва всички посетители на курорта с безплатен лифт, за да може всеки желаещ да тества разнообразието от трасета за маунтин байк. Вело Парк Пампорово е разположен в сърцето на Родопите и включва в себе си множество разнообразни трасета и маршрути за практикуване на планинско колоездене.

Паркът разполага със специализирано трасе за спускане с дължина 1800 метра. То е изработено по всички приети световни стандарти и указания и е готово да приеме състезания от международно ниво. Трасето “Стената” е маркирано в черно трасе и по него професионалистите и по-добрите карачи могат да тренират и да усъвършенстват своите умения. Специално внимание е обърнато и на начинаещите, децата и семействата, които искат да се разходят в планината, да поспортуват или просто да подишат от свежия родопски въздух. За тях са подходящи маркираните в зелено трасета и маршрути, които ще видят на картата. Специализираният фамилен маршрут, по който със сигурност трябва да се спуснат, за да усетят тръпката и удоволствието от карането на колело в планината, е с дължина 5400 метра. От този сезон на разположение са още два нови зелени панорамни маршрута караеми дори от най-малките. Зелените маршрути са подходящи за всички възрасти и ще доставят пълно удоволствие на колоездачите, отвеждайки ги до някои от най- красивите места в района.

С откриването на парка тази година, на място ще заработи и специализирано трасе за обучение и усъвършенстване на уменията с дължина от 2800 метра подходящо за всички, които искат да натрупат повече опит и да преминат плавно към по-сложните трасета с по-голямо натоварване. По- напредналите байкъри пък ще могат да карат по маршрути със средна трудност маркирани в червено, където ще могат да тренират и да преминат към по-сложните трасета. До този момент на разположение са над 25 км обособени пътеки за практикуване на маунтин байк. В зависимост от нивото им на трудност трасетата са маркирани в зелено, синьо, червено и черно. Този сезон на територията на парка ще заработи и едно много специално трасе, което е дългоочаквано на родната байк сцена и е без аналог не само в България, а и в радиус от 1000 км.

Всички трасета са проектирани от екипа на Concept Creative, които обещават през лятото да се работи още по разработването на парка и до края на сезона се очаква на място да се появят още нови трасета изпълнени с всякакви препятствия и заигравки, като виражи, скокове, разнообразни дървени конструкции, които ще видим за първи път в България. От “Вело парк Пампорово” са си поставили за цел в близките 1-2 години да превърнат парка в едно от най-посещаваните места през лятото, като не спират да въвеждат новости за България чрез изграждането на различни видове трасета с разнообразни нови елементи, които да предизвикват интереса както на местната, така и на световната байк сцена.

За всички, които не разполагат със собствен байк, на място се отдават под наем колела от различен клас – от най-обикновени за разходка в курорта до напълно оборудвани байкове за спускане подходящи за професионалисти, както и необходимата защитна екипировка. Така всеки, който има желание и иска да се пробва ще може да го направи. Този сезон Вело Парк Пампорово ще бъде домакин на две Международни състезания включени в календара на Международния колоездачен съюз (UCI). Първото състезание, което е и първото голямо състезание за страната ни за сезон 2013 е Pamporovo Bike Cup и ще се проведе от 21-23.06. Второто международно състезание е Балканска купа, отново включена в календара на UCI и ще се проведе от 13-15.09. Balkan Bike Cup 2013 ще обедини в себе си дисциплините Кроскънтри (XCO) и Спускане (DH), като XCO състезанието ще е първото подобно за страната ни включено в календара на UCI и носещо точки за световната ранг листа.

За целият сезон има подготвени много атрактивни пакети за настаняване в два от най-големите хотели в курорта – Орловец и Перелик, които ще предложат на своите гости разнообразие от пакети за нощувки с включени лифт карти и изхранване. Допълнителна информация за офертите може да намерите на www.pamporovoresort.com През целият сезон парка ще се обслужва от трите лифта – ПВЛ Студенец № 1, ПВЛ Студенец № 2 и ПВЛ № 4 Смолянски езера от понеделник до неделя без почивен ден от 08:45 до 18:00. Очаква ни едни горещо лято изпълнено с много емоции и усмивки! Очакваме ви в Пампорово!

Вирни се горе