Вечер на спортиста се проведе в Чепеларе

Вечер на спортиста се проведе в Чепеларе

Вечер на спортиста се проведе на 22.05.2023г. в #Чепеларе с официален гост г-н Белчо Горанов – генерален секретар на Български олимпийски комитет

Като един отбор „Вечерта на спортиста“ събра Български олимпийски комитет, олимпийска шампионка, носител на големия кристален глобус, участници в олимпийски игри, световен младежки шампион, участници в световни и европейски първенства, почетни граждани на община Чепеларе, треньори, спонсори на отборите в града и други видни спортисти и спортни деятели.

След традиционното родопско посрещане с гайда и музикален поздрав в изпълнение на Илия Учиков и Мариана Ангелова, кмета на общината Боран Хаджиев връчи почетни грамоти за принос в развитието на спорта и спортната дейност в община Чепеларе на спортисти, които тази година отбелязват своите юбилейни годишнини и спортни деятели.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов гордо поздрави присъстващите с думите, че „може би на глава население в Чепеларе има най-много спортисти“ и подари от юбилейното издание на книгата „България в олимпийското движение 1896 – 2023“ на действащите към момента треньори от отборите в Чепеларе. В книгата има специално отредено място на четирима чепеларци - единствената златна олимпийска шампионка по биатлон на България Екатерина Дафовска, Боран Хаджиев - дългогодишен нациоинален треньор по биатлон и личен треньор на Дафовска, носителят на големия кристален глобус - сноубордист номер 1 на България - Радослав Янков и Лилия Пандурова- зам. спортен директор в БОК.

Вирни се горе