Възстановен е зимният център за начално обучение в местността „Дьортевото“ –Чепеларе

Възстановен е зимният център за начално обучение  в местността „Дьортевото“ –Чепеларе

Посетителите ще ползват съоръженията безплатно

Реновираната малка писта в местността „Дьортевото“ се намира в сърцето на град #Чепеларе, непосредствено до градския парк. Дължината и е приблизително 200 метра. Пистата е оборудвана с една новодоставена транспортна ски пътека, ще работи също и съществуващия ски влек за по-големите деца. Монтирано е 1 вентилаторно оръдие за сняг, което работи с пълна сила вече втори ден, тъй като минусовите температури го позволяват. Осигурена е и снегоотъпкваща машина, предоставена от „Пампорово“АД.

Това привлекателно място за малки и големи деца разполага с отоплен фургон за преобличане и съхранение на ски и сноуборди, тоалетна, осигурени са надуваеми гуми за пързаляне, шейни и други занимателни игри. Пистата е осветена, така че зимните игри да могат да продължават и по тъмно. На пилоните до входа и днес бяха поставени знамената на Република България и Община Чепеларе.

Надяваме се през предстоящата междусрочна ваканция от 1- ви февруари, най- късно до събота, пистата да може да се ползва от желаещите. Приканваме родителите да следят за реда на транспортната пътека и да помагат на децата си, за да се гарантира веселото и безаварийно прекарване.

Възобновяването на този, макар и малък ски център е от съществено значение за развитието на спорта и туризма в Чепеларе и ръководството на община Чепеларе е изключително радостно, че успя да го възстанови, както и да го предостави за ползване с идеална цел. Изказваме огромна благодарност към собствениците на земи, предоставили ги за безвъзмездно ползване в името на общото благо.

Вирни се горе