Възпитаниците на ППМГ "Васил Левски" спечелиха второ място за екоидея

Възпитаниците на ППМГ "Васил Левски" спечелиха второ място за екоидея

Вчера офциално бяха връчени наградите от инициативата „Климатон“. Предизвикателството на КЛИМАТОН Смолян -2021г., което приеха присърце и учениците на ППМГ , беше под надслов „Смолян по-чист, по-зелен, по-устойчив в бъдещето“.

От ППМГ „Васил Левски“ бе излъчен екип, който да разработи и представи екоидея, с която да участва в надпреварата. Участниците от Xв клас: Божидара Жайгарова, Цветелина Симеонова, Александът Сантев, Величко Палагачев, и от XIб клас: Мария Щилянова, Неда Кенанова, Антоанета Мандаджиева, Тодора Гочева, Илиана Чаушева,със своите ментори -г-жа Блатева, г-жа Згурова и г-жа Камбарева, си избра името „Екоприятели“ и представиха проект „КъСМЕТ за бъдещето!“. Той бе насочен към един от проблемите на нашето съвремие – разделното събиране на отпадъците. Целите, които си поставиха, са свързани с повишаване на ангажираността на училищната общност към екопроблемите; обединяване на усилията за ефективни действия по разделното събиране на отпадъците; повишаване на мотивацията за разделно изхвърляне на отпадъците; изграждане на трайни навици и промяна в начина на мислене; изграждане на положителни нагласи; изграждане на механизъм за съвместна работа с институциите.

Те представиха достойно идеята си и успяха да завоюват второто място. Получената финансова награда отборът реши да използва за реализиране на проекта до края на тази учебна година.

“Поздравления, млади екоприятели! Гордеем се с вашата ангажираност и отговорност за бъдещето! Благодарим на всички участници за достойното представяне на училището!”, съобщиха от учебното заведение.

Вирни се горе