Въвеждат платеното паркиране в Смолян от септември

Въвеждат платеното паркиране в Смолян от септември

Общинският съвет одобри платените зони за паркиране в Смолян на днешното си заседание.

С 21 гласа ЗА, без ПРОТИВ и ВЪЗДЪРЖАЛИ се Общинските съветници определиха зоните и улиците в Смолян за платено паркиране. Според докладната записка на кмета Николай Мелемов платените паркинги и улици са следните:

  • Ул. „Арх. Петър Петров“ – от ул. „Полк. Дичо Петров“ до ул. „Бузлуджа“;

  • Паркинга пред търговски център „Евридика“;

  • Паркинга на бул. „България“, намиращ се пред сградата на ФИ Банк и част от входа на паркинга до началото на пешеходната зона;

  • Ул. „Здравец“ – от бул. „България“ до ул. „Капитан Петко Войвода“;

  • Паркинга между ул. „Карлък“ и сградата на МВР;

  • Ул. „Карлък“ – от ул. „Средногорец“ до ул. „Капитан Петко Войвода“;

  • Паркинг в общински имот и адрес гр. Смолян ул. „Капитан Петко Войвода“ 3.

Към тези улици бяха добавени още локалното платно на бул. "България", паркинга до Младежкия дом, паркоместата пред Новия хотел на бул. "България" и паркинга зад театъра. Прието беше и предложението на Петър Мирчев в зоните до местата за инвалиди да се обособят и обозначат места за паркиране на родители с малки деца до 3 години. За паркиране на тези зони ще се плаща в работни дни от 8 до 17.30 часа. Заплащането за краткотраен престой ще може да става на място или чрез есемес, като предстои подписването на договор с оператор за кратък номер. Престоят за час ще струва 1 лев без ДДС. Ще има възможност и за абонамент за паркомясто. При нарушения на автомобилите ще се поставят скоби. Очаква се платеното паркиране да влезе в сила през месец септември.

Припомняме, че през октомври миналата година Общинският съвет в Смолян прие Наредба за реда за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Смолян, която влезе в сила на 1 май тази година. Съгласно Наредбата на територията на град Смолян се определят райони, улици и пътища за зони за платено паркиране в часовия диапазон от 8.30 до 17.30 часа в работните дни.

Вирни се горе