Въведение Богородично прикани много вярващи в село Полковник Серафимово въпреки дъжда

Въведение Богородично прикани много вярващи в село Полковник Серафимово въпреки дъжда

Красив и насърчителен празник по библейски е Въведение Богородично, а у нас и Ден на християнското семейство и православната младеж. Божията Майка Света Богородица е въведена в Йерусалимския храм от своите праведни родители Йоаким и Анна, още когато е била на 3 години, защото са обещали на Бога. В днешно време обещаваме, но не изпълняваме. Но това е друга тема. Църквата „Въведение Богородично“ в село Полковник Серафимово имаше днес храмов празник. Както и миналата година валеше, но дъждът не попречи хората да прииждат, да си сменят днес посоката към храма и да останат на Литургията. Тя бе отслужена от председателя на църковното настоятелство свещеник Димитър Одаджиев. По същото време архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион съслужи в калоферския манастир „Въведение Богородично“, където светата божествена Литургия възглави Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай.

На храмовия празник в село Полковник Серафимово гостува църковният хор при храм „Успение на Света Богородица“ – Устово, гр. Смолян, а помощник на отец Димитър Одаджив в служението бе иподякон Даниел Георгиев. Празникът почетоха кметът на селото Христо Мусорлиев, строителният предприемач и общественик Спиро Чавдаров, богомолци от Смолян и съседни населени места.

В храма бяха принесени много петохлебия и пити, които с молитви благослови отец Одаджиев, а след това отслужи празничния водосвет и поръси със светена вода богомолците. Всички седнаха на благословената трапеза. На празника на църквата е винаги вълнуващо, защото е повод хората да се съберат от далеч и да си дойдат на корена, да са на обща молитва и да благодарят на Божията Майка за всички Нейни благодеяния за тях и семействата им.

Росица Примовска

Вирни се горе