Васил Байрактаров ще остане в историята на с. Црънча

Васил Байрактаров ще остане в историята на с. Црънча

Васил Байрактаров ще остане в историята на с. Црънча, това заяви Недко Хаджиев, кмет на населеното място. Във връзка с новопостроеният Парк за спорт, отдих и туризъм кметът на с. Црънча даде подробности.

Паркът за спорт, отдих и туризъм е построен изцяло с дарения от Васил Руменов Байрактаров, жител на с. Црънча, който от 20 години живее и работи в САЩ. Изграден е върху негов собствен имот. Разбира се това добро дело беше изцяло подкрепено от местната власт в лицето на Кмета на Общината инж. Елин Радев и в мое лице допълва Хаджиев. Това е придобивка преди всичко за жителите на с. Црънча и Община Доспат.

Туристическата забележителност се намира на около 400 метра от края на с. Црънча по посока Скалето. Общата площ на Парка е 6 декара и включва следните атракции: мини футболно игрище с изкуствена трева, стадион за тенис и волейбол /също с изкуствено покритие/, многофункционална сцена с обща площ от 30 квадратни метра, детска площадка, барбекю с лятна и зимна част. Има и построена чешма с четири чучури. Равномерно на различни места в Парка са монтирани 31 броя пейки. Паркът разполага и със самостоятелен санитарен възел, съобщава Вестник на община Доспат.

Правят впечатление зелените площи и още други площадки оформени с цветен трошен камък, а подходите са направени с паваж.

Снимки и видео очаквайте съвсем скоро!

Вирни се горе