Вълшебникът от Смолян

Вълшебникът от Смолян

Разговор със Стефан Сунков - Илюзионист на 2022 година

Той е Стефан Сунков на 23 години от Смолян. Представяли сме го многократно. Наглед съвсем обикновено момче, но всъщност това, с което се занимава го прави необикновен!

Едва 13 годишен избира да върви по пътя на фокусниците, не просто за забавление или хоби, а съвсем професионално.

И така повече от 6 години се увлича от магическото изкуство благодарение на дядо му и баща му, които са му показвали детски фокуси с карти, когато е бил малко момче.

Стефан е носител на приза „Илюзионист на годината 2022” и редица награди от различни магични фестивали у нас и в чужбина, предаде БНР.

Суни Меджик, както е известен в артистичните среди, разказва за сърдечното и топло отношение на хората, които са му помогнали и продължават да го правят в лицето на българския илюзионист и артист Ненчо Илчев, любимец на цяла България. За съветите, приятелството и здравата връзка между учител –ученик с настоящия му ментор Боби Шоу е разказвал неведнъж.

За магията да спечелиш първата си награда само след два месеца обучение и да постигнеш толкова много, че да представиш България достойно извън пределите й – 1-во място в Сърбия на Београдския магичен фестивал през 2017г.,и отново същата година 3- място сценична магия, Истанбул, за това какво е усещането да бъдеш част от световното първенство по илюзионно изкуство "FISM 2022" в град Квебек, Канада. И още, и още вълшебства...

Пожелаваме на Стефан още много успехи! Продължавай все така да радваш публика и прекрасното ти семейство!

Снимка: личен архив

Вирни се горе