Валентин Кюлхански, кандидат за общински съветник: Смолян има голям потенциал да бъде развита спортна дестинация

Валентин Кюлхански, кандидат за общински съветник: Смолян има голям потенциал да бъде развита спортна дестинация

Г-н Кюлхански, вие бяхте съветник от местната коалиция „Новото време“ - КРОС в досегашния общински съвет. Сега отново се кандидатирате, с какви мотиви?

Да, вече два мандата съм общински съветник. Направихме доста неща, полезни за гражданите на Смолян. Конкретно в сферата на спорта и футбола, които бяха моя ресор - преди 8 години бюджетът за всички спортни клубове беше 15 000 лева, благодарение на нашите усилия в момента бюджетът за спортни клубове е 100 000 лева, а отделно само за тази година за ФК „Родопа“ бюджетът достигна 110 000 лв. За това можем да благодарим и на останалите колеги от предходните мандати на общинския съвет, че приеха нашите предложения и ни подкрепиха.

Може обаче още доста да се надгражда в тази посока. Целта на нас от местната коалиция „Новото време“ – КРОС е да имаме мнозинство в общинския съвет и по този начин да можем да прокарваме изпълнението на важни за общината ни действия и мерки. Вярваме, че екипът ни е много качествен, съставен от експерти и професионалисти от различни сфери, личности, изградили име и авторитет сред сгражданите ни. Жителите на община Смолян ни познават и ще могат да направят своя информиран избор, гласувайки с номер 68 в бюлетината.

Освен общински съветник, вие сте и много активно свързан със спорта като председател на УС на футболен клуб "Родопа" , Смолян. Какво е предвидено във вашата програма по отношение на спорта?

Изготвили сме четиригодишна Програма за развитието на спорта в общината. В нея сме заложили поне един от колективните спортове – волейбол и футбол, да се изкачи в по-горна дивизия.

Смолян има прекрасни природни дадености, благодарение на които регионът има възможност да бъде още по-развита ски и сноуборд дестинация. А Смолян има голям потенциал да се развие, не само като ски център, но и като място за практикуване на други спортове – традиционни и нетрадиционни като планинско колоездене, скално катерене и други. Ние имаме прекрасни условия и база за традиционните спортове – разполагаме с две футболни игрища, със спортна зала за волейбол, баскетбол и вдигане на тежести, имаме условия за плуване, както и тенискортове. Нека да ги използваме максимално и да подобрим условията за практикуване на тези спортове.

Масовият спорт е също нещо много важно. Имаме за цел да въвлечем все повече възрастни и деца в него. В програмата ни за развитието на спорта в общината е включено например провеждане на турнири и състезания между общинските училища, провеждане на спортни състезания при отбелязване на различни национални и местни празници, стимулиране на масовия спорт.

Някои от дейностите изискват да се инвестира човешки и организационен ресурс, други налагат и осигуряване на съответното финансиране, но с механизмите на европейските фондове, както и чрез национално и местно финасниране, можем да реализираме намеренията си. Важно е да има визия и желание да се случват нещата.

Ето, сега имахме организирано спортно предизвикателство с участието на Димитър Кацаров, канидат за кмет на община Смолян от „Новото време“ – КРОС.

Поканихме също така в събота и неделя двама прекрасни спортисти - ултрамаратонеца Красимир Георгиев и Емилиян Колевски, един от най-добрите и известни български катерачи, които ще направят демонстрации и тренировки с участието на всички желаещи. На 14 октомври от 13 часа Красимир Георгиев ще има открита тренировка на фитнес площадка до скейт парк на стадиона в Смолян. А след това на 15 октомври Емилиян Колевски ще покаже катерачески умения и съвети към дошлите на Виа Ферата – Невястата. Тези спортни събития са отворени за всички присъстващи и са напълно безплатни.

vale

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: "Новото време" -КРОС

Вирни се горе