В училището в Борино държат мобилните телефони на ученици в несесер на стената

В училището в Борино държат мобилните телефони на ученици в несесер на стената

Несесери за мобилни телефони на учениците, които да ги държат далеч от тях по време на час, въведоха в Средно училище „Никола Вапцаров“ в Борино. Първи с подобна придобивка са възпитаниците от 7-ми клас, които от днес на влизане в час си поставят телефоните в несесера, като те са номерирани и съответно отговарят на номера на ученика.

Преди това ги изключват и достъпът до тях е възможен в междучасията или след края на учебния процес. Съответно несесерът е поставен на видно място и преподавателят може да следи за смарт устройствата, като се ориентира по номерата на учениците.

„Идеята дойде от родител на една от родителските срещи, когато поставихме въпроса и поискахме идеи, как да постъпим така, че телефоните им да са далеч от тях по време на час. Тогава една майка на наш ученик предложи тази идея, като съответно тя го изработи, тъй като е и шивачка“, коментира директорът на училището Зекир Велиев.

Предстои въвеждането на иновацията и в останалите десет паралелки в школото, където учат общо 137 ученика, съобщи Дарик.

Вирни се горе