В средата на август се възобновяват ремонтните дейности на пътя Рудозем - Пловдивци

В средата на август се възобновяват ремонтните дейности на пътя Рудозем - Пловдивци

В средата на август е предвидено да бъде възобновен ремонтът на път III-8608 Рудозем - Пловдивци. В пълен обем ще се извършват планираните строителни дейности в 4-километровия участък между Пловдивци и Елховец. Те ще се изпълняват без спиране на движението, като превозните средства ще преминават в платното, в което не се работи. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация. Срокът за завършването им е 30 септември.

Ремонтните работи на третокласния път започнаха през миналата година и през есента на 2021 г. бяха преустановени заради необходимостта от подмяна на довеждащия водопровод от Елховец до Рудозем. Докато община Рудозем подмени водопровода в този този участък, с дължина около 8 км, пътноподдържащото дружество ще може да извършва строителни работи встрани от платното за движение. Те включват изграждането на габиони, укрепване на откоси и т. н.

Път III-8608 не е основно ремонтиран от 30 години и е основна транспортна връзка на язовир „Пловдивци” и населените места в района с община Рудозем и областния център Смолян.

Вирни се горе