В Смолян се проведе петнадесетото регионално състезание по основни познания за ислямската религия

В Смолян се проведе петнадесетото регионално състезание по основни познания за ислямската религия

Районно мюфтийство – Смолян проведе Петнадесетото регионално състезание по основни познания за ислямската религия.

Състезанието се проведе на 25.08.2022 г. в централната джамия на гр. Смолян, която се изпълни с ентусиазирани деца от Коран курсовете в цялата област Смолян.

В състезанието взеха участие 19 деца в различни категории и нива, които решаваха тест и положиха практически изпит за отслужване на намаз и четене на Коран.

Журито в състав с председател хафъз Шефкет Хаджи – директор на Курса за хафъзи „Хафъз Мурад Хаджи“ гр. Мадан и членове хафъз Байрам Ушев – наместник районен мюфтия на Златоград и Изет Джалев – наместник районен мюфтия на Девин, имаха трудната задача да оценят най-добрите. Те отличиха първенците и подгласниците им в петте различните категории и нива. В категория „Таланти“ взеха участие още 15 деца, които изпълниха иляхи и художествено четене на Коран и езан. Събитието се превърна в истински празник за всички деца, тъй като беше организирана и викторина с раздадени много награди.

Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов благодари на всички, които са взели участие в подготовката и провеждането на състезанието, на преподавателите, участниците и родителите и пожела успех на преподавателите в нелеката им задача да преподават ислямската религия на децата и младежите в Коран курсовете. Всички участници в състезанието получиха награди от Районно мюфтийство – Смолян, съобщиха от районното мюфтийство.

Вирни се горе