Авто-мото ретро клуб създадоха в Смолян

Авто-мото ретро клуб създадоха в Смолян

Над 30 учредители поставят основите на сдружение с нестопанска цел, за да съхранят за поколенията автомобили и мотоциклети с различна година на производство, визия и предназначение.

„Обединява ни любовта към ретро возилата“, категоричен е Владимир Кехайов. Той е избран за председател на клуба и собственик на внушителна колекция от ретро автомобили.

„За много хора първият автомобил е свързан с много вълнения“, категоричен е той.

„Всяка следваща покупка правехме с голямо желание и много грижовно отношение, защото преди няколко десетилетия автомобилът беше първо луксозна стока, а след като навлезе в ежедневието, хората започнаха и да разбират повече от устройството, моделите и производителите“, допълни Кехайов.

Сдружението има за цел да защити интереса на собствениците на ретро коли и да го разграничи от старите автомобили в законодателен план.

Организирането на изложбени инициативи, разпространението на информация от технически, правен и друг характер също са важни за собствениците.

Членовете са хора с различни професии и занимания, обединени от любовта към техниката и историята.

Не е тайна, че някои от най-големите сбирки на ретро автомобили са сред най-любопитните места за посещение за младото поколение и повод за известна носталгия сред по-възрастните.

Сдружението е с отворен характер и няма политически или религиозен характер.

Ретро Автомобили, Смолян

Вирни се горе