В Смолян съдят жена за умишлен палеж в жилищен вход

В Смолян съдят жена за умишлен палеж в жилищен вход

Смолянският окръжен съд ще разгледа наказателно дело за умишлен палеж срещу 38-годишна жена, съобщиха от съдебната инстанция. Първото съдебно заседание е насрочено за 7 март, предаде БТА.

Подсъдима е смолянчанката Иванка А., която е обвинена, че на 17 март 2022 година е предизвикала пожар със значителни материални щети.

„Жената е обвинена, че е запалила имот - сервизно помещение и коридор, намиращи се на ул. „Полк. Дичо Петров“ в Смолян. Унищожени са хладилник, печки на дърва, аспиратор, дървено бюро, дървена стойка за телевизор, секция, портманто, собственост на жител на града. Щетата е на стойност 21 168 лева“, каза за БТА зам.-окръжният прокурор Станчо Станчев. Според държавното обвинение е имало опасност пожарът да се разпространи и върху още два апартамента.

В показанията си пред разследващите жената посочва, че спонтанно e решила да запали оставени в коридора на жилищния вход ненужни вещи. Тя подпалва кашон с кибритена клечка, след което огънят обхваща целия коридор и едно от помещенията.

Вирни се горе