В Смолян пристигнаха 202 хиляди хартиени бюлетини за предстоящите избори на 14 ноември

В Смолян пристигнаха 202 хиляди  хартиени  бюлетини  за предстоящите избори на 14 ноември

101 000 хартиени бюлетини бяха осигурени днес за 22-ри изборен район – Смолянски за предстоящите избори за президент и вицепрезидент на 14 ноември. Също толкова са получените бюлетини за 22-ри многомандатен изборен район – Смолянски за провеждане на избора за народни представители в 47-ото Народно събрание.

Те бяха получени от упълномощените представители на РИК-Смолян и оправомощен служител от Областна администрация Смолян от „Печатница на БНБ“ АД. Транспортирането на бюлетините до областния център се извърши в запечатан с пломба автомобил, съпроводен от служители на МВР-Смолян. В присъствието на членовете на РИК-Смолян, служители на ОД МВР-Смолян, на организационно-техническия екип на Областна администрация Смолян, представители на медиите, председателят на РИК-Смолян Росица Чакърова преряза пломбата на автомобила, превозващ бюлетините, след като всички се увериха в целостта й.

Бюлетините бяха пренесени в определено за целта със заповед на областния управител помещение в сградата на Областна администрация Смолян. То е оборудвано със СОТ, видео охрана и бе запечатано в присъствието на членовете на РИК-Смолян. В него хартиените бюлетини ще се съхраняват под денонощна физическа охрана от служители на МВР Смолян до предаването им на секционните избирателни комисии в област Смолян.

Вирни се горе