В празничните дни: Внимавайте с пиротехниката, не оставяйте коледната украса без надзор

В празничните дни: Внимавайте с пиротехниката, не оставяйте коледната украса без надзор

Гражданите да не оставят без наблюдение включени в електрическите мрежи коледните украси, и най-вече, при употребата на пиротехнически изделия да се спазват инструкциите на производителите на такива изделия. Това предупреждава комисар Тонев от ГД ”Пожарна безопасност и защита на населението”.

“От 500 до 2000 лева е глобата за неправилна употреба на пиротехнически средства. От полицията започват проверки на търговските обекти, които ги продават”, увери комисар Емил Ангелов от охранителна полиция. По думите му инцидентите стават по две основни причини – злоупотребата с алкохол и боравенето с пиротехнически изделия, оставане без надзор на децата до достъп до пиротехнически изделия.

Главен инспектор Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция” предупреждава, че остава засилен и полицейския контрол по пътищата:

“От 26-и до 1-ви януари силите ще са основно насочени към контрол за установяване на управлението на МПС под влияние на алкохол и наркотични вещества. Контролът на скоростните режими също ще е много сериозен”.

“От страна на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” е направена съответната организация, така че да има проверки и през самите празнични дни в обектите, в които традиционно събират много хора”, посочи комисар Тонев.

Вирни се горе