В ОДМВР – Смолян стартира Детска полицейска академия

В ОДМВР – Смолян стартира  Детска полицейска академия

Двадесет и четири деца от VII клас при СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” гр. Смолян ще се обучават в тазгодишната Детската полицейска академия, организирана по инициатива от ОДМВР - Смолян, с подкрепата на МКБППМН при Община Смолян.

Днес, 18.12.23 г., в залата на Областната дирекция, зам. директорът комисар Костадин Бундов посрещна учениците и даде старт на Детската полицейска академия. Той им разясни, че им предстоят много интересни занимания и атрактивни демонстрации, и че тази кампания им дава възможност да придобият много нови умения, които да прилагат в ежедневието си. Също, че ще бъдат научени да се справят с различни житейски ситуации и ще се възпитават навици за безопасно поведение. На откриването присъстваха зам. кметът на гр. Смолян – г-н Марин Захариев и г-жа Сийка Алексиева - секретар на МКБППМН при Община Смолян. Г-н Захариев, който е и председател на МКБППМН при Община Смолян, приветства участниците и апелира получените знания и опит да споделят със своите връстници.

Основната цел на провеждането на Детска полицейска академия, е да се утвърди ценностно отношение на подрастващите към закона и законосъобразното поведение, да се запознаят с дейността на служителите от различните служби в министерството и по този начин да се повиши тяхното доверие към институцията, да спомогне за развиване у децата на умения за справяне в критични ситуации, за работа в екип, за взаимопомощ

Децата-доброволци ще се обучават в Детската полицейска академия веднъж седмично до края на учебната година под ръководството на инспектор Николай Митрев. Той допълни, че през това време ще имат възможността да се запознаят с различните служби и регионални структури на МВР, да се срещнат лично с полицейски служители и да научат от тях подробности за дейността им. Ще затвърдят основните правила за пътна безопасност. Предвидено е и едно от най-атрактивните занимания в рамките на Детската полицейска академия - стрелбата с малокалибрено оръжие.

Малките полицаи си тръгнаха пременени с нови униформи - тениски и шапки с логото на ДПА, осигурени от МКБППМН при Община Смолян.

Alternat

Вирни се горе