В Община Баните няма случаи с COVID-19, четирима са под карантина

В Община Баните няма случаи с COVID-19, четирима са под карантина

Към 04.04.2020г. на територията на общината няма регистрирани заразени с COVID-19, под задължителна карантина са 4 човека, а вече прекарали карантинния период са 3-ма човека, за щастие без симптоми на вируса.

До момента безвъзмездно са раздадени 1550 предпазни маски за многократна употреба, от които 300 са дарение от шивашкия цех в с.Оряховец , с Управител г-н Богдан Богданов, за което сърдечно му благодаря.Това написа в профила си в социалните мрежи кметът на община Баните Милен Белчев.

Общината закупи и 30 защитни облекла и шлемове, които предостави на личните лекари, мед.сестри и назначените от общината патрули, намиращи се на четирите пътни входа на общината.Извършва се дезиндекция на всички обществени сгради и места. Организирана е доставка на храни и лекарства във всички населени места, като за логистиката отговарят кметовете, кметските наместници и служителите на Общински център за рехабилитация.

За възрастните хора, които получават “топъл обяд”, е организиран разнос до домовете от общински служители. Благодаря на органите на МВР, медицинските лица ,общинските служители и доброволци за добрата координация. Благодаря и на всички Вас за проявената самодисциплина.При необходимост не се колебайте да ни потърсите.

Моля останете вкъщи и БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

Вирни се горе