В НАВЕЧЕРИЕТО НА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО СЕ ПРОВЕДЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА НА ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ“

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО СЕ ПРОВЕДЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА НА ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ“

Секретарят на община Смолян Момчил Николов взе участие в благотворителната инициатива на фондация „Искам бебе“, която се организира в навечерието на Деня на християнското семейство и се проведе в Регионалния исторически музей „Стою Шишков“. Организатори са основателката на фондация „Искам бебе“ Радина Велчева и координаторът за Смолянска област Мария Караиванова.Мотото на инициативата беше „За повече желани деца в България“. Тя е в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми. В благотворителната инициатива се включиха представители на държавни институции, общински съветници, собственици на фирми и съпричастни към благородната кауза.

Община Смолян в изпълнение на политиката си в сферата на социалните дейности и здравеопазването, провежда устойчива процедура за финансово подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми и осигурява подкрепа за изследване и лечение. През месец март се роди първото бебе за тази година с помощта на Общинския фонд „Инвитро“.

Постоянната комисия Инвитро в община Смолян за периода 2015г.-2022 г. е заседавала 11 пъти и е подпомогнала 24 двойки с репродуктивни проблеми на стойност 33 500 лв.

Всички постъпили заявления от кандидат двойки с репродуктивни проблеми са разглеждани от Постоянната комисия и са вземат решения съгласно условията.

Сформираната от община Смолян Комисия, заседава в едномесечен срок след изтичане срока за прием на документите. Първата дата до която трябва да бъдат подадени документите е 30 април т.г, втората е 31 август, а третата 30 ноември т.г.

Подробностите и необходимите приложения за кандидатстване са публикувани на сайта на община Смолян: http://www.smolyan.bg/bg/menu/content/1127

Община Смолян призовава хората, които искат да се възползват от този фонд да подготвят документацията и да кандидатстват.

Пресцентър на община Смолян

Снимка: Фондация "Искам бебе"

Вирни се горе