В музей галерия „ПЕТЪР ПИРОНКОВ“ ще бъде представен известният творец Симеон Николов

В музей галерия „ПЕТЪР ПИРОНКОВ“ ще бъде представен известният творец Симеон Николов

Музей галерия „Петър Пиронков“ и Община Смолян организират поредната лекция на тема „Родопските художници“. Тази събота тя е посветена на известния творец Симеон Николов (1944г.-2022г.).

Лектор ще бъде изкуствоведът и дъщеря на художника, Сузана Николова. Събитието ще се състои на 30 март /събота/ от 11.00 часа в къщата –музей „Кирил Маджаров“ –кв.Устово, съобщи популярният живописец Петър Пиронков. Входът е свободен. Той припомни, че всяка последна събота от месеца се представят лекции за всички художници от Родопите, които имат роля за развитието на изобразителното изкуство в региона.

Както е известно стартира и Детската образователна програма на Музей галерия „Петър Пиронков“. Третото занимание на Ателие работилницата ще се проведе на 30 март т.г. от 13 часа в Музея галерия и е на тема: Акварел.

На 29 март, петък, от 14.30ч. отново в Музея галерия ще се проведе Арттерапевтично ателие „Цветни емоции "с лектор Елена Бончева съвместно с МКБППМН към Община Смолян.

Поканени са всички деца и възрастни, които имат желание да усвоят тънкостите на рисуването . Заниманията са безплатни. Информация и записване на тел.: 0896 894041, e-mail: pironkov.museum@gmail.com

Работното време на музея е всяка събота и неделя от 9.00ч. до 18.00 часа.

Вирни се горе