В Момчиловци подменят цялостно водопроводната мрежа

В Момчиловци подменят цялостно водопроводната мрежа

Редица инфраструктурни проекти стартират тази година в Момчиловци

Тази година ще бъде строителна за Момчиловци! Дълго чаканата реконструкция на вътрешната водопреносна мрежа в цялото село (освен в участъците и улиците, където смяната е факт) ще започне при подходящи метеорологични условия. Това съобщи в социалните мрежи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

"Финансирането е на стойност 5.6 млн. лв. от МРРБ към Община Смолян и е една сбъдната моя мечта след почти 3-годишен труд. С днешна дата фирмата изпълнител готви график за строителните дейности по улици, съобразен с нуждите на жителите на селото. Провеждаме срещи и правим подготовка за изпълнението на мащабния проект. Преди старта на ремонтните дейности на всяка улица ще проведем събрания с жителите й, за да информираме за подробностите около строителството и всеки ще има възможност да зададе своите въпроси. Срокът за изпълнението на целия проект е 200 дни", посочи кметът на населеното място.

"За сагата с финансирането на водопровода в Момчиловци няма да говоря. Достатъчно беше упражнението в риторика по време на изборите. Темата преплете доста интереси, които забавиха процеса, в крайна сметка, обаче е важен крайният резултат. Благодаря на Община Смолян и лично на кмета Николай Мелемов за положените усилия и превръщане на водоснабдяването на Момчиловци в приоритет на Общината. За пореден път ще благодаря и на правителството за волята за решаването на нашия наболял проблем", каза Суркова.

Добрите новини за инфраструктурата в Момчиловци не свършват до тук. При приемане на държавния бюджет на второ четене депутатите гласуваха 300 000 лв. за проектиране на основен ремонт на всички улици в селото, освен тези, на които сменихме водопровода и асфалтирахме цялостно в изминалите два мандата. Така всяка една вътрешна улица ще има остойностен проект с всички елементи - асфалт, подпорни стени, бордюри, тротоари, парапети… За осигуряването на така необходимите средства изказвам искрена благодарност на народния представител Михал Камбарев, с чиято помощ финансирането е факт, съобщи Сийка Суркова.

И последната добра новина, адресирана най- вече до живеещите на ул. “Бяло море” и “Момина вода” - в списъка за капиталовите разходи в бюджета на Община Смолян са заложени 400 000 лв. за ремонт на тротоари. Предстои приемането на бюджета на предстоящо заседание на Общинския съвет на 9 февруари т.г., обяви кметът на родопското село.

Снимка: Уикипедия

Вирни се горе