В Мадан стартира проект "ВНУЦИ ПОД НАЕМ 3"

 В Мадан стартира проект "ВНУЦИ ПОД НАЕМ 3"

На 15.03.2022 започва службата на 8 доброволци на територията на област Смолян по проект “Внуци под наем 3” 2021-2-BG01-ESC51-VTJ-000044888 на Сдружение „Деца със специални потребности” – гр.Мадан.

Проекта ще се осъществи с подкрепата на Община Мадан, като институция подкрепяща младежката дейност в региона. Сдружението успешно реализира първия и втория формат на тази дейност и поради големия успех и оригиналност на идеята, Европейски корпус за солидарност отново финансира тази инициатива, този път за 6 месеца. Дейността е част от проект на сдружението и представлява безвъзмездна доброволческа служба на 8 младежи от Турция и България за период от 6 месеца. Основна цел на проекта е да разшири работната сфера на младежите търсещи своето място в обществото, чрез обособяване на мобилен център за грижа на възрастни хора. Доброволците основно ще бъдат ангажирани с изпълнение на задачи, свързани с грижа за възрастни хора, съобразени с техните нужди и желания – помощ в домакинството, градината, закупуване на лекарства и продукти от първа необходимост. Сдружението се стреми да осигури интереса на младите хора към Eвропейски корпус за солидарност и техния достъп до всички възможности на програма"Еразъм +". Сборен пункт на доброволците ще бъде офиса на сдружението, където ще се събират всички екипи, да се разпределят задачите и да се поема по адреси. Така и ръководният ни екип по проекта, ще бъде непрекъснато в течение, каква дейност ще се изпълнява през деня, както и отчитането на свършената работа също ще се отбелязва ежедневно. Двама от доброволците в екипа ще изпълнява и ролята на шофьор. Така мобилните екипи ще имат добра гъвкавост и възможност да обхващат различни дейности при грижата за възрастните хора.

При проявен интерес към работата на доброволците, за да се свържете с екипа по проекта може да се обадите на моб.тел. +350 89 6606375;

Вирни се горе