В Чепинци започна изграждането на игрище с изкуствена трева

В Чепинци започна изграждането на игрище с изкуствена трева

„Започнахме работата по игрището в края на февруари и до края на март ако е добро времето трябва да бъде на ниво бетон”,съобщи треньорът и председател на клуба по хокей на трева с. Чепинци Хайри Чаушев, като добави, че ще се водят разговори с общината, за помощ от алтернативна заетост за откопаване на една част, главно където ще бъдат трибуните. 600 кв. метра ще бъде игралната площ и ще може да се използва за футбол, хокей на трева, волейбол, баскетбол, тенис на корт. Игрището ще бъде с изкуствена трева, като тревата ще бъде дарена от федерацията по хокей на трева, като очакваме тя да дойде през април. Стойността на тревата е около 30 хил. лева.

Относно отборът по хокей, Чаушев каза още,че са поръчани нови екипи. Имаме около 50 картотекирани деца, които ще тренират в две възрастови групи – до 12 г. и до 14 г. Това са смесени отбори от момичета и момчета, като имаме едно момче и едно момиче, които ще пратим на подготовка в националния отбор.Те са по-големи, а ние нямаме такава възрастова група има вероятност от догодина те да се състезават за отбора на Баните, който е републикански шампион.

„Другия месец започваме две държавни първенства – на зала и на открито. Единия турнир е в Злагоград, а другия в Баните и ако се класираме в първите две места отиваме на финалите,” добави още той.

Чаушев заяви, че за в бъдеще ще се мисли за за отбор и в по-горната възрастова група, но това също е свързано с финансови средства.

„Искам да използвам вашето издание, за да приканя млади хора, които искат да се занимават с хокей на трева да се свържат с нас, тъй като всеки отбор трябва да бъде представен от съдия на турнирите. Ние ще го обучим, ще му покрием част от обучението и членството във федерацията, като той да пътува с отборите за турнирите”.

Треньорът апелира и към онези, които имат желание да подпомогнат отбора. Банковата сметка е: Инвестбанк, BG76IORT80191000530100

Вирни се горе