В Баните поискаха модерно земеделие от ДПС

В Баните поискаха модерно земеделие от ДПС

Жителите селата Стърница и Вишнево, общ. Баните поискаха бързи мерки за стимулиране на малките земеделски производители, както създаване на условия за модерно земеделие. Това стана по време на предизборна среща с кандидат-депутата на ДПС от област Смолян Ферад Емин.

Хората споделиха болката си и относно изкупуването на продукцията им. От няколко години, хората от този регион започнаха да отглеждат лавандула, с надеждата, че ще има реализация на продукцията им и съответно по този начин да си изкарват прехраната. За съжаление това на този етап обаче не се осъществява. Има тонове лавандула по селата, която си отлежава от миналата година.

„Трябва помощ от държавата, без такава, ние хората от малките населени места сме погубени“, категорични са хората. „Винаги от ДПС сме мислили за малките земеделски производители. Помните, че когато бяхме в управлението, стартира програма за стимулиране именно на подобен род производители. За съжаление, тази програма бе спряна“, коментира Ферад Емин. Той посочи, че по този въпрос ДПС възнамерява да работи сериозно.

„В платформата на партията са залегнали редица мерки в тази посока, за реализирането на които ще работим“, добави кандидатът за народен представител от ДПС. Той посочи и някои от тях, като увеличаване на темпа на инвестиции за модерно земеделие в малките и средни семейни ферми, чрез възстановяване на практиката на нисколихвеното кредитиране на инвестиции по линии на ДФЗ, както и създаване на гъвкави схеми за кредитиране на малкия и среден бизнес и младите фермери.

„Ако ни гласувате подкрепа на 26 март с № 9 в бюлетините, ние ща работим за подобряване на живата ви“, категоричен бе Ферад Емин.

На предизборните срещи бяха още представителите на ДПС в местната структура Бисер Илиев и Емил Карамфилов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе